VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

-POSTING RULES
-Advertise in here!
- Today's Posts | Insert Pics

Keep VAF Going
Donate methods

Point your
camera app here
to donate fast.

  #1  
Old 02-19-2021, 09:13 AM
jaybhansen jaybhansen is offline
 
Join Date: Feb 2018
Location: Simi Valley
Posts: 21
Default Skyview Re-boot

I have had the re-boot code, but forgot to write it down. Anyone have it?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-19-2021, 09:30 AM
N804RV's Avatar
N804RV N804RV is offline
 
Join Date: May 2013
Location: Mount Vernon, Wa
Posts: 728
Default

Is this what you're talking about?

Quote:
How to Reboot the Display
Press and hold buttons 1, 2 and 5 simultaneously to instantly reboot the system. This may be helpful if you need to cycle power after changing certain settings and for general troubleshooting.


SkyView Classic Pilot’s User Guide – Revision AB 3-7
__________________
Ken W.
Mount Vernon, WA
2020 VAF Supporter
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2021, 09:31 AM
jaybhansen jaybhansen is offline
 
Join Date: Feb 2018
Location: Simi Valley
Posts: 21
Default

Thanks. I will write it down in my pilot's log.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2021, 01:28 PM
RV7A Flyer's Avatar
RV7A Flyer RV7A Flyer is offline
 
Join Date: Jul 2013
Location: US
Posts: 2,397
Default

Or just remember your Monty Python:
"One. Two. Five."
"THREE, sire!"
"Three!"
__________________
2019 Dues paid!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-20-2021, 11:24 AM
Raymo's Avatar
Raymo Raymo is offline
 
Join Date: Nov 2014
Location: Richmond Hill, GA (KLHW)
Posts: 2,313
Default

All the combos

Button 1: Hold to shut down or hold to turn on Skyview
Buttons 1,2,5: Press all together to reboot Skyview
Buttons 2,7: Press together for Screenshot
Buttons 7,8: Hold to enter setup menu
__________________
Ray
RV-7A - Slider - N495KL - First flt 27 Jan 17
O-360-A4M w/ AFP FM-150 FI, Dual PMags, Vetterman Trombone Exh, SkyTech starter, BandC Alt (PP failed after 226 hrs)
Catto 3 blade NLE, FlightLines Interior, James cowl, plenum & intake, Anti-Splat -14 seat mod and nose gear support
All lines by TSFlightLines (aka Hoser)
Reply With Quote
  #6  
Old 02-20-2021, 04:06 PM
RV10Pilot RV10Pilot is offline
 
Join Date: Jan 2005
Location: Medford, NJ USA
Posts: 364
Default Thanks

Quote:
Originally Posted by Raymo View Post
All the combos

Button 1: Hold to shut down or hold to turn on Skyview
Buttons 1,2,5: Press all together to reboot Skyview
Buttons 2,7: Press together for Screenshot
Buttons 7,8: Hold to enter setup menu
Thanks. That's going on my checklist
Reply With Quote
  #7  
Old 02-20-2021, 04:59 PM
GalinHdz's Avatar
GalinHdz GalinHdz is offline
 
Join Date: Mar 2010
Location: KSGJ / TJBQ
Posts: 2,178
Default

FWIW; I feel the reboot combo is so important that I put a label on each display to have it at all times in addition to having it in my checklist. The last thing I want is to be searching for that particular combo if it goes TU on me in actual IMC. The rest of them are only in my checklist.
Click image for larger version

Name:	Completed Panel 2021.jpg
Views:	40
Size:	268.7 KB
ID:	8576

__________________
Galin
CP-ASEL-AMEL-IR
FCC Radiotelephone (PG) with Radar Endorsement
2021 Donation made
www.PuertoRicoFlyer.com

Last edited by GalinHdz : 02-20-2021 at 05:03 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-20-2021, 09:49 PM
Taltruda Taltruda is offline
 
Join Date: Oct 2017
Location: Las Vegas, NV
Posts: 637
Default

Just the other day, I was flying a Dynon Skyview, and while descending, it completely froze up! Airspeed, altitude, attitude. .everything froze! I was able to swap it to another display, but is this common on Dynon? Does this ever happen to Garmin? If I only had one screen, and was in IMC..this could be a disaster.
__________________
Tom
Las Vegas
RV-8 empenage finished 10-2020

Wings Started.. 11-2020
Reply With Quote
  #9  
Old 02-20-2021, 11:28 PM
Flying Canuck Flying Canuck is offline
 
Join Date: Jan 2015
Location: Red Deer, Alberta, Canada
Posts: 504
Default

Easy way to remember this is imagine a Windows computer keyboard and what the reboot key combination is. Ctrl (1) +Alt (2) + Delete (5). That's such an easy way to visualize it that I'm all but certain that this is why they picked that combination.
__________________
Claude Pitre
RV-9A #91081, C-GCPT
Dynon SkyView HDX, IO-320 and WW 200RV C/S. Flying as of August 6, 2018

Added GPS 175 and authorized for IFR April 1, 2021

Interactive map of all of my flights here
Reply With Quote
  #10  
Old 02-20-2021, 11:48 PM
PaulvS's Avatar
PaulvS PaulvS is offline
 
Join Date: Aug 2019
Location: Western Australia
Posts: 559
Default

Quote:
Originally Posted by Taltruda View Post
Just the other day, I was flying a Dynon Skyview, and while descending, it completely froze up! Airspeed, altitude, attitude. .everything froze! I was able to swap it to another display, but is this common on Dynon? Does this ever happen to Garmin? If I only had one screen, and was in IMC..this could be a disaster.
I've experienced a Dynon D100 that occasionally reboots itself in flight. There is no apparent cause or clue for why the screen suddenly goes black and then restarts through the normal boot sequence. No other instruments or avionics exhibit any faults.
__________________
Paul vS (yes I'm also a Van)
Building RV-6A #22320 O-320 FP. Wings and tail complete, working on fuselage
Flying my Aeroprakt A-22 STOL and the aero club's RV-9A while I build
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:12 AM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.