VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

-POSTING RULES
-Advertise in here!
- Today's Posts | Insert Pics

Keep VAF Going
Donate methods

Point your
camera app here
to donate fast.

  #11  
Old 03-19-2016, 01:23 AM
flyboykelly's Avatar
flyboykelly flyboykelly is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Port Orange, FL (7FL6)
Posts: 294
Default

Thanks Mark! Makes perfect sense. I'll check in a few days.

BK
__________________
Flying as of 1-12-2016!!!!!
Reply With Quote
  #12  
Old 03-19-2016, 08:59 AM
MCA's Avatar
MCA MCA is offline
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 706
Default

BK -

You bringing the plane to OSH this year?

Marc
__________________
Marc Ausman
RV-7 980 hours, IO-390, VP-X (sold)
RV-8 (flying a friend's)
Thinking about low and slow backcountry build.
Fly Navy!

VAF Advertiser - Aircraft Wiring Guide
Book to help with experimental aircraft wiring.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-20-2016, 01:26 PM
flyboykelly's Avatar
flyboykelly flyboykelly is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Port Orange, FL (7FL6)
Posts: 294
Default

Quote:
Originally Posted by MCA View Post
BK -

You bringing the plane to OSH this year?

Marc
That's the plan, but it's a long way to go...
__________________
Flying as of 1-12-2016!!!!!
Reply With Quote
  #14  
Old 03-24-2016, 07:23 PM
flyboykelly's Avatar
flyboykelly flyboykelly is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Port Orange, FL (7FL6)
Posts: 294
Default

Quote:
Originally Posted by MCA View Post
BK,

When troubleshooting, always isolate a specific module so you can focus on that. In this case, we want to understand if the signal coming into the VP-X is bad, or the flaps and trim are incorrectly configured on the Dynon. Let's focus on the VP-X.

Look at the position value as displayed on the VP-X Configurator. If these exhibit the same incorrect indications as the EFIS display, then the issue is in the position sensor wiring. The inputs for the trim and flap position sensor share the same power and ground circuits, so if there is incorrect wiring it may affect something that seems unrelated.

So, I'm about 95% certain your position sensor wiring on either the trim oro flaps is incorrect. Probably have two wires somewhere in the wrong pins.

Hope that helps.
Mark,

You hit the nail on the head. Works perfect now!

Thanks,
BK
__________________
Flying as of 1-12-2016!!!!!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:30 AM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.