VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

-POSTING RULES
-Advertise in here!
- Today's Posts | Insert Pics

Keep VAF Going
Donate methods

Point your
camera app here
to donate fast.

  #1  
Old 04-07-2012, 02:20 PM
Pat Stewart Pat Stewart is offline
 
Join Date: Jan 2005
Location: Granbury Texas
Posts: 1,136
Default TruTrak troubleshooting

I got my servo back from TruTrak and re-installed it today. They corrected the locking issue and explained how to zero the gyro in calibration mode which worked great (not in my manual). In the setup mode it turns left and right exactly as it should. The remaining problem is the pitch direction. In calibration mode when dialing up a decent it try?s to climb. When dialing in a climb it try?s to descend. Both TruTrak and the manual say to either add or remove a jumper which in my case was remove (just cut the jumper wire). Easy enough however no change. Servo still runs in the opposite direction of the command.

Although I don?t think it?s an issue, the only mod I have made was adding an extra 18? of wire to the harness provided by Stein. I can call TruTrak on Monday but curious if anyone else had experienced this issue.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-09-2012, 08:19 AM
TrutrakTech TrutrakTech is offline
 
Join Date: Mar 2008
Location: Springdale, AR
Posts: 547
Default

Pat,

The only thing I can come up with is that your jumper wasn't making contact originally, thus cutting it did nothing. Try reinstalling the jumper.
__________________
Trutrak Tech Support
trutrakap.com
Reply With Quote
  #3  
Old 04-09-2012, 08:57 AM
AltonD's Avatar
AltonD AltonD is offline
 
Join Date: Sep 2005
Location: Dothan, Alabama
Posts: 1,496
Default

Lucas, how do you the the aforementioned calibration?
__________________
Alton DeWeese
N526RV RV7A Tip Up, IO360 180 W/Hartzel BA prop.
Flying ~1000+ hours since Aug 28, 2010
N4IDH

Construction Log
?The secret of getting ahead is getting started. The secret of getting started is breaking your complex overwhelming tasks into small manageable tasks, and then starting on the first one.?

?Mark Twain
Reply With Quote
  #4  
Old 04-09-2012, 10:20 AM
TrutrakTech TrutrakTech is offline
 
Join Date: Mar 2008
Location: Springdale, AR
Posts: 547
Default

Quote:
Originally Posted by AltonD View Post
Lucas, how do you the the aforementioned calibration?
Gyro sets are done by holding the knob in with the AP disengaged. On a DII or Sorcerer it will show GYRO SET on the display while you're holding the knob.
__________________
Trutrak Tech Support
trutrakap.com
Reply With Quote
  #5  
Old 04-09-2012, 11:21 AM
Pat Stewart Pat Stewart is offline
 
Join Date: Jan 2005
Location: Granbury Texas
Posts: 1,136
Default

Quote:
Originally Posted by TrutrakTech View Post
Pat,

The only thing I can come up with is that your jumper wasn't making contact originally, thus cutting it did nothing. Try reinstalling the jumper.
I talked with Stein this morning who tells me he has seen this one before. It seems that when you go to Radio Shack aviation and buy a completed cable that I used as an extension to the cable provided byStein that computers do not use all the pins and that should be the problem. Stein is putting a new cable in the mail today that should solve this issue.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 07:14 PM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.