PDA

View Full Version : Autopilots, GPS, and Dynon D-180 integration


Speeddog7
04-01-2010, 08:38 PM
I just installed a TruTrak Digiflight II in my Glasair. The problem I'm having is that after setting the output on my 396 to the TruTrak suggested setting of NMEA IN / NMEA OUT, I now notice that the Dynon is no longer getting any of the GPS data that makes the HSI work correctly and to calculate wind.

Can anyone help me? Surely there's a way to make the Garmin 396 provide data to both the TruTrak and the Dynon at the same time.

Thanks,

Chad

Brantel
04-01-2010, 08:57 PM
When make sure the Advanced NMEA setting is set to normal not fast...

Speeddog7
04-01-2010, 09:53 PM
When make sure the Advanced NMEA setting is set to normal not fast...

Soooo, are you saying that all I need to do is switch the GPS to normal instead of fast and it will "talk" to both the Dynon and the TruTrak?

Chad

Brantel
04-01-2010, 10:14 PM
Yep, as long as you have all the baud rates and data types the same and you have the advanced NMEA setting set to normal it will work.

Speeddog7
04-01-2010, 10:26 PM
Yep, as long as you have all the baud rates and data types the same and you have the advanced NMEA setting set to normal it will work.

OK, I'll give it a try. I appreciate your help.

Chad