VansAirForceForums  
Home > VansAirForceForums

-POSTING RULES
-Advertise in here!
- Today's Posts | Insert Pics

Keep VAF Going
Donate methods

Point your
camera app here
to donate fast.

Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Old 09-26-2021, 04:25 PM
Bob Y Bob Y is online now
 
Join Date: Jul 2017
Location: Piedmont, SC
Posts: 300
Default

Well, don’t know how many occurrences are required to call something a pandemic, or how many countries to call it a global pandemic, but when I flew on Friday, I had the EXACT same issue - no fuel pump #2 and no green light. Diagnosed the problem today and the same root cause - poor contact at the HIC connector. Mine too was on pin #8. Wiggling the connector would cause the pump and light to operate intermittently. Noting would fail #1 pump, which was reassuring.

After disconnecting the connector from the HIC board, I removed the shell around the connector. Steinair used heat shrink around the wire bundle where it went into the connector shell to make a nice neat package. When I cut the shrink tube loose and reinstalled the connector, like magic, the pump started running. I was able to pull on #8 pin and cause intermittent misoperation. And there is discoloration on the female pin. After using a pin probe to gently push the segments of the female pin together for a tighter fit on the male pin, adding a wire tie several inches away from the connector and reinstalling without the heat shrink, I was no longer able to cause a failure by wiggling. So, the strain of the heat shrink in the outer pin is my conclusion for my failure.

And as a side note, this is the third time I’ve needed to remove the avionics bay cover since completion. I am so glad I modified the fiberglass canopy shroud to expose those otherwise hidden screws.

And yes, Scott, I will contact Support tomorrow with my findings.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	8A9E669C-DA41-4898-B27F-CC33FE946D8A.jpeg
Views:	88
Size:	396.8 KB
ID:	16354  Click image for larger version

Name:	C3993D02-3B38-4803-8396-B07320ACBD15.jpg
Views:	79
Size:	241.1 KB
ID:	16353  
__________________
Bob Y - builder 12iS E-LSA
N569TT first flight 2/9/2020
#121047

Last edited by Bob Y : 09-28-2021 at 05:36 AM.
Reply With Quote
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:36 AM.


The VAFForums come to you courtesy Delta Romeo, LLC. By viewing and participating in them you agree to build your plane using standardized methods and practices and to fly it safely and in accordance with the laws governing the country you are located in.