PDA

View Full Version : Tru trak sorcerer


Electrogunner
03-16-2019, 09:49 AM
I've installed a Tru trak sorcerer in my RV10 with the G900x. Going through the ground setup procedures, I do not have the LAT TORQUE in the setup menu after the LAT ACTIVITY menu. So I believe it is set way low wherever it is because I have no lateral movement in the controls, although if the AP is on and I manipulate the controls I can feel the roll servo slipping as though it is trying to move them. With the AP off the controls are free with no roll servo interference. The pitch servo is working correctly. Of course Tru trak is closed today.
Also I have no VRT Touque selection as well

vic syracuse
03-16-2019, 04:08 PM
Have you checked to make certain the shear pin on the servo is not sheared?

Vic

Electrogunner
03-16-2019, 04:27 PM
Have you checked to make certain the shear pin on the servo is not sheared?

Vic

Thanks Vic. I didn?t even think about the shear pin. I was doing some research today and came across a tru trak post saying the newer sorcerers do not have a customer adjusted torque setting, they just haven?t updated the manuals. I will check the shear pin next.

AndyWW
03-17-2019, 03:58 AM
We had a similar problem on a TruTrak Vizion installation last year. It turned out to be a broken wire to the servo. We weren't expecting that kind of symptom for a wiring problem so it wasn't the 1st thing we checked, but it turned out that it should have been.

Electrogunner
03-17-2019, 09:56 AM
We had a similar problem on a TruTrak Vizion installation last year. It turned out to be a broken wire to the servo. We weren't expecting that kind of symptom for a wiring problem so it wasn't the 1st thing we checked, but it turned out that it should have been.

Thanks Andy, If I can get up to the hangar today I?m going to check for a sheared pin. If that?s not the case, the wiring will be next on the list.