PDA

View Full Version : TruTrak Torque?


N130WN
11-14-2006, 07:36 PM
What are others using for torque values on their trutrak AP's? IE, my DF200VS model has torque values from 0-250. I think other models have just 1-12.

martin333
11-29-2006, 07:55 PM
For your initial set up suggest you use the following:
Aeleron: 1-3 for normal flying, add more as required if you are in heavy turbulance. The RV8 has a very responsive aeleron with a light touch.
Elevator: 3-6 for normal flying, more with turbulance. The elevator on the RV8 has a heavier control requirement than the aeleron, thus more torque is required. Also, load (heavy passenger, and baggage) will require more.
Note: the activity setting for the RV8 is usually set low for normal flying, except if you encounter heavy turbulance, increase it as needed.
Dick Martin
RV8 N233M
Trutrak test pilot

martin333
11-29-2006, 07:59 PM
For your initial set up suggest you use the following:
Aeleron: low for normal flying, add more as required if you are in heavy turbulance. The RV8 has a very responsive aeleron with a light touch.
Elevator:low to medium for normal flying, more with turbulance. The elevator on the RV8 has a heavier control requirement than the aeleron, thus more torque is required. Also, load (heavy passenger, and baggage) will require more.
Note: the activity setting for the RV8 is usually set low for normal flying, except if you encounter heavy turbulance, increase it as needed.
Dick Martin
RV8 N233M
Trutrak test pilot